Kunstenaar:Mees, Herman

Prof Fruin

Artikelnummer: CO 1615.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Herman Mees bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel IV) van Herman Mees: Prof. Fruin.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Mees, Herman

Herman Mees (naamvariant: Hermanus Ellen Mees) werd op 19 september 1880 in Veendam geboren en overleed op 28 november 1964 in Zuidlaren. Herman studeerde aanvankelijk bouwkunde aan de Polytechnische School in Delft en later aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de London School of Art. Hij kreeg les van onder andere August Allebé, Frank Brangwyn, Carel Lodewijk (I) Dake...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mees, Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Prof Fruin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.