Kunstenaar:Arntzenius, Paul

Rue St Julien le Pauvre

Artikelnummer: CO 1617.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Paul Arntzenius bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel IV) van Paul Arntzenius: Rue St. Julien le Pauvre.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Arntzenius, Paul

Paul Arntzenius (signeerde meestal als Paul Arntzenius en monogrammeerde als PA of P.A.) werd op 20 mei 1883 in Den Haag geboren en overleed op 4 januari 1965 ook in Den Haag. Paul volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij volgde onder andere lessen bij Herbert van der Poll, Willem Bastiaan Tholen en Willem Witsen. Later trainde hij zelf weer Heleen Kerdijk-Eskens. Artzenius was niet alleen actief als schilder maar ook als tekenaar en etser...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Arntzenius, Paul.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rue St Julien le Pauvre'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.