Stilleven lelies

Artikelnummer: CO 1608.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Rudolf de Bruyn Ouboter bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel I) van Rudolf de Bruyn Ouboter: Stilleven lelies.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, karaktertekening, naam voluit, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Bruyn Ouboter, Rudolf de

Rudolf de Bruyn Ouboter (naamvarianten: Rudolf de Bruijn Ouboter, Rodolf de Bruyn Ouboter, Rodolf de Bruijn Ouboter) werd op werd 7 juli 1894 in Hulst (Zeeland) geboren en overleed op 31 december 1983 in Wassenaar. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs en aan de Haagse Academie van Beeldende Kunsten. Hij volgde onder andere lessen bij Henk Meijer (1884-1970), Bernard Schregel en Walter Tor. Als kunstenaar was hij vooral actief in Groningen,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bruyn Ouboter, Rudolf de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stilleven lelies'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.