Waterleliën

Artikelnummer: CO 1154.001

Deze houtgravure werd gesneden door M. Weber voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Willem Roelofs Sr..
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Meer informatie:
Afmetingen 26 × 16.2 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Roelofs Sr., Willem

Willem Roelofs Sr. (signeerde als W. Roelofs) werd op 10 maart 1822 in Amsterdam geboren en overleed op 12 mei 1897 in Berchem (Antwerpen). Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Hendrikus van de Sande Bakhuijzen en Abraham Hendrik Winter. Onder zijn latere leerlingen telde hij Albert Carel Friedrich Engelberts, Adrianus van Everdingen, Paul Joseph Constantin Gabriël, Hendrik Gerard ten Hoet, Jan Theodoor Kru...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roelofs Sr., Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterleliën'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.