Kunstenaar:Lubbers, Adriaan

Trinity Church New York

Artikelnummer: CO 1614.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Adriaan Lubbers bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel IV) van Adriaan Lubbers: Trinity Church New York.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Lubbers, Adriaan

Adriaan Lubbers (signeerde als Adriaan Lubbers) werd op 22 januari 1892 in Amsterdam geboren en overleed op 16 mei 1954 in New York City. Adriaan volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen behalve dan hij in de leer ging bij Leo Gestel. Lubbers was naast een verdienstelijk (glas- en decor)schilder ook tekenaar, theatervormgever en lithograaf. Als kunstenaar werkte hij vooral in Amsterdam, Buenos Aires, Bergen Nh., de V.S. / New York City / Chicago, Italië / Positano, Parijs en L...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lubbers, Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Trinity Church New York'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.