Vertrek uit Dordrecht, Joppentoren (zie: Dordrecht 1650-1800)

Artikelnummer: CO 1544.001

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht – “Dordrecht 1650-1800”, uitgegeven door Waanders uit Zwolle – bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

 1. Carel Frederik Bendorp
 2. Aart Schouman
 3. Martinus Schouman
 4. Abraham van Strij
 5. Johannes Rutten
 6. Ary van Wanum
 7. Jacob van Strij
 8. Abraham van Strij jr.
 9. Martinus Schouman
 10. Frans Jacobus van den Blijk
 11. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Boshamer, Johannes Willem

Johannes Wilem Boshamer werd op 29 januari 1802 in Dordrecht geboren en overleed op 3 oktober 1857 in Rotterdam. Hij was een zoon van Johan Hendrik Boshamer en de broer van Johannes Boshamer. Hij volgde een kunstzinnige opleiding bij zijn vader Johan Hendrik Bshamer. Als schilder en tekenaar (hij was daarnaast ook tekenleraar) zijn van hem vooral zijn landschappen, figuurvoorstellingen en portretten bekend geworden. Vermeld in Immerzeel, Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Boshamer, Johannes Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vertrek uit Dordrecht, Joppentoren (zie: Dordrecht 1650-1800)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.