Voorjaar in Zuid-Limburg

Artikelnummer: CO 1610.001
Onderwerpen: , ,

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen ZNederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Hermannus Adrianus Oosterzee bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel I) van Hermannus Adrianus Oosterzee: Voorjaar in Zuid-Limburg.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Oosterzee, Hermannus Adrianus

Hermannus Adrianus van Oosterzee werd op 5 december 1863 in Rotterdam geboren en overleed op 12 december 1933 in Utrecht. Hermannus volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en was leerling bij onder andere Paul Joseph Constantin Gabriël, Simon Moulijn en Jan Striening. Hij schilderde, tekende, etste en lithografeerde vooral (heide- en zomer)landschappen en meer in het bijzonder Noorse landschappen. Als kunstenaar was hij actief in Kralinge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Oosterzee, Hermannus Adrianus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorjaar in Zuid-Limburg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.