Hollandsch landschap

Artikelnummer: CO 1153.002

Deze houtsnede werd gesneden door Barnabé AugusteTilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis Galerie). In totaal werden er meer dan 20 kunstwerken gesneden ofwel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk  aan de nieuwe abonnees van het Tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Julius Jacobus van de Sande Bakhuijzen.

De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm uitgegeven.

Meer informatie:
Afmetingen 17.7 × 25 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Grafiek

gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sande Bakhuijzen, Julius Jacobus van de

Julius Jacobus van de Sande Bakhuijzen (naamvarianten: Julius Jacobus van de Sande Bakhuyzen, Julius van de Sande Bakhuijzen) werd op 18 juni 1835 in Den Haag geboren en overleed op 21 oktober 1925 eveneens in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Akademie van Beeldende Kunsten en was er onder andere leerling bij Jacobus Everhardus Josephus van den Berg en Hendrikus van de Sande Bakhuyzen. Hij telde later onder zijn leerlingen onder andere Eduard August Becht, Wille...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sande Bakhuijzen, Julius Jacobus van de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Hollandsch landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.