(zw versie) De eeuwige post aan de grenzen

Artikelnummer: CO 527.014a

 

Jan Sluijters Sr. was als illustrator breed georiënteerd. Van hem zijn de nodige boekillustraties, posters en leaflets bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van kunstenaar te krijgen die we tot onze collectie rekenen. Hier één van de vele illustraties; in dit geval andermaal (zie ook CO 527. ….) een ‘inleg’litho bij het onafhankelijk Nederlandsch weekblad de Nieuwe Amsterdammer (redactie: mr H.P.L. Wiessing).

Deze illustratie wordt ook teruggevonden in onderstaande publicatie toegevoegd.

Prof mr P.J. Oud schreef – nog voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog – een lijvige studie over 100 jaar staatkundige vormgeving in Nederland (zie ook Cornelis Veth – CO 483.021). Cornelis Veth werd door hem aangezocht om deze uitgave te illustreren. Omdat Veth naast eigen materiaal meerdere collega-kunstenaars daartoe aanzocht (veel kunstenaars die we tot onze kerncollectie rekenen), meenden we er goed aan te doen deze illustraties expliciet te beschrijven en aan onze website / verzameloverzicht toe te voegen.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw versie) De eeuwige post aan de grenzen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.