(zw versie) Het ministerie van elf

Artikelnummer: CO 527.044

Prof mr P.J. Oud schreef – nog voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog – een lijvige studie over 100 jaar staatkundige vormgeving in Nederland (zie ook Cornelis Veth – CO 483.021). Cornelis Veth werd door hem aangezocht om deze uitgave te illustreren. Omdat Veth naast eigen materiaal meerdere collega-kustenaars daartoe aanzocht (veel kunstenaars die we tot onze kerncollectie rekenen), meenden we er goed aan te doen deze illustraties expliciet te beschrijven en aan onze website / verzameloverzicht toe te voegen. Hier een in Nederland (wereld)beroemde bijlage uit de Nieuwe Amsterdammer ( 14 september 1918) van Jan Sluijters Sr.. De betreffende (zw) illustratie bevindt zich op pag. 250 van voornoemde publicatie.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw versie) Het ministerie van elf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.