Aanbieding!
Kunstenaar:Meyer, Ton

(1928) Gezicht op Dordrecht vanuit Zwijndrecht

 239,00

Artikelnummer: p32 212.001

Een buitengewoon fraaie krijttekening van Ton Meyer. 9 Van de 10 werken die op de markt van Meyer verschijnen of in musea zijn te bewonderen zijn olieverven. Hier dus een zeldzame, bijna sprookjesachtige krijttekening van hem. Feitelijk een historisch document omdat deze tekening de situatie schetst van VOOR de reconstructie van de rivierendriehoek Oude Maas-Noord-Nieuwe Merwede.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 43 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Tekening

krijt

Samenstelling collectie

,

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Meyer, Ton

Ton Meyer (naamvarianten: Thomas Johannes Cornelis Carel Meijer en Thomas Johannes Cornelis Carel Meyer) werd op 17 maart 1892 in Leiden geboren en overleed op 16 februari 1984 in Driebergen-Rijsenburg. Ton volgde een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en was vervolgens nog leerling van Bert Henri Bolink, Willem van der Pluijm en George Sturm. Zelf was hij weer de leraar van Johan P. Aerts. Hij werkte zowel in Amsterdam en omgeving als in Frankrijk, Sp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meyer, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over '(1928) Gezicht op Dordrecht vanuit Zwijndrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina