Aanbieding!

Molen aan Rottemeren

 336,00

Artikelnummer: p36 153.003

Marinus de Jongere, een echte krachtpatser als schilder / kunstenaar. Hij hanteerde de etsnaald net zo vlot en kundig als de olie- of waterverfkwast. Maar altijd waren zijn producten adembenemend van schoonheid en van een ongekende bijna fotografische precisie. Zo ook dit werk. Als je niet beter zou weten dan denk je met een foto te maken te hebben.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Jongere, Marius de

Marinus Johannes Drulman of Marinus de Jongere (pseudoniem) werd in Amsterdam op 4 juli 1912 geboren en stierf in Rotterdam op 30 juni 1978. Marinus Drulman / de Jongere volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. De Jongere kwalificeerde zich in de loop van zijn leven zowel als aquarellist, etser, graficus, lithograaf, schilder en als tekenaar. Hij maakte studiereizen naar België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland maar werkte toch voornamelijk in...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jongere, Marius de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen aan Rottemeren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina