Aanbieding!

Aan de haard

 233,00

Artikelnummer: p2 248.019

Een heerlijke familiale voorstelling. Wie herinnert zich niet zijn eigen grootmoeder die met eindeloos geduld verhaaltjes voorlas tijdens logeerpartijen. Hier zien we een soort mengelmoes van familiale warmte en sprookjes. De kleinkinderen luisteren zichtbaar ademloos naar hun grootmoeder. Zelfs de onvermijdelijke boerderij-muizenval (in dit geval de kat) lijkt mee te luisteren en te genieten van het moment. Andermaal bewijst Pauwels met dit werk zijn klasse. Op eenvoudige wijze – bijna expressionistisch – weet hij in ferme verfvegen een ongekend warme sfeer te creëren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Aan de haard'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina