Aanbieding!
Kunstenaar:Collet, Marcel

Afkalvende (duin?)kust

 99,00

Artikelnummer: p31 268.001
Onderwerpen: ,

De vermoedelijke maker van dit werk is de bekende uitgever / reclameontwerper Maurice Collet die in zijn vrije tijd de olieverfkwast vaardig wist te hanteren waarvan dit werk getuigt. De vraag is overigens waar dit werkje werd geschilderd. De wilde kust met de piepkleine eilandjes en de bruinachtige rotsuitlopers – wijzend op voormalig vulkanisme – doet vermoeden dat het ergens (Bretagne / Normandië?) aan de Franse kust is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Collet, Marcel

Marcel Collet was primair een beeldhouwer en daarnaast ook lithograaf en etser uit Nivelles. Hij werd in 1894 geboren en overleed in 1944. Er zijn van Marcel Collet veel litho's en gravures bekend naast zijn beeldhouwwerken. In de litteratuur is verder weinig gevonden over zijn ambities als kunstschilder.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Collet, Marcel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Afkalvende (duin?)kust'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina