Aanbieding!

Haven van Collioure

 39,00

Artikelnummer: p9 343.016

Dat Jos van den Berg in Dordrecht woonde en werkte (en daar ook lid was van Pictura) hinderde hem niet om ook elders op zoek te gaan naar foto- en etsgenieke plekjes. En die zijn er – ook elders in Europa – in overvloed. Oude, pittoreske lagunes en traditionele bebouwing zoals in Collioure met links en rechts quasi slordig op de kust getrokken roeiboten, leverde hem meer dan voldoende inspiratie op om zijn creativiteit te voeden. Ook vandaag-de-dag nog zijn dit soort van plekjes in Zuid-Frankrijk nog in overvloed te vinden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Berg, Jos(je) van den

Jos van den Berg (naamvarianten: Josje van den Berg, Josua Michiel van den Berg, Josna Michiel Berg signeerde met JOS V.D. BERG of Jos.v.d. Berg) werd geboren in Den Helder op 10 augustus 1905 en overleed in Den Haag op 14 november 1978. Van den Berg volgde opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Academie Libre in Parijs en volgde lessen bij onder andere Charles Blanc, Johannes Gerardus Heijber...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Jos(je) van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Haven van Collioure'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina