Aanbieding!
Kunstenaar:Andrea, Kees

Baadster II

 199,00

Artikelnummer: p11 370.007

Dat Cees Andréa lithografeerde zoals hij tekende en v.v. (zowel qua stijl als kleurkeuze) blijkt zonder meer uit deze getekende voorstelling. Waarom zijn voorstellingen zo boeien is niet erg duidelijk maar hoe langer je er naar kijkt des te verwarrender – nee spannender – zijn de beelden die het oproept. Veel van zijn werk is realistisch noch non-conformistisch; een steeds wisselende gebruik van technieken wat zijn oeuvre zo kenmerkt (van klassieke kleurpotloodtekeningen tot pointillistisch schilderijen) roept eerder etherische gevoelens dan herkenbare beelden op.
Dit werk van Cees Andréa vormt samen met CO 370.006 een pendant.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28.5 × 37.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Andrea, Kees

Cornelis (Kees) Andréa (naamvariant: Cornelis Andrea; signeerde vaak met K. Andréa) werd in Den Haag geboren op 3 februari 1914 en stierf daar ook op 7 juli 2006. Andrea volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij werkte zowel in Den Haag als in Hongarije en Spanje. Ook werkte hij enige jaren op de eerste Nederlandse Vrije Studio (o.l.v. Francis d'Erdely en Chris de Moor). Cees Andrea richtte samen met Livinus van de Bundt omstreeks 1938 de...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Andrea, Kees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Baadster II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina