Aanbieding!

Amsterdams stadsgezicht

 189,00

Artikelnummer: k4 156.013

Een zeer zeldzame tekening van Harm Kamerlingh Onnes. Hier en daar nog wat geaccentueerd met enkele grijstonige waterverfstreken. Rechts bovenin het wapen van de stad Amsterdam. Onduidelijk is het of deze tekening een voorstudie was voor een ander werk. Maar omdat deze tekening NIET is gesigneerd met zijn zo bekende latere monogram HKO maar met zijn volle naam (Harm Onnes) doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een jeugdwerk of in ieder geval met een tekening die ergens aan het begin van zijn kunstenaarscarrière is ontstaan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Amsterdams stadsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina