Kunstenaar:Keustermans, Jan

Arbeider die over dal uitziet

 137,00

Artikelnummer: CO 420.001

Een ets van de Belgische kunstenaar Keustermans die de synthese is van de vele ontwikkelingen die de westerse welvaartswereld te weeg hebben gebracht zoals het verdringen van de landbouw (een zaaiende boer zonder land zegt alles) door de westerse mobiliteitsbehoefte, viaducten en wegen die vervolgens de natuur verdringen (gesymboliseerd door de twee wanhopig rondkijkende kraaien) en een mismaakte boomstam die zich staande probeert te houden op een onvruchtbaar stukje rotsige grond.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, autogram/acroniem/initiaal, in de druk, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst

Stijl

,

Keustermans, Jan

Jan Keustermans is in 1917 geboren in Hoboken (Antwerpen) en overleed in Womelgem in 2008. Hij volgde een opleiding aan het Hoger Instituut voor Schone kunsten in Antwerpen. Keustermans was zowel aquarellist, schilder, tekenaar als graficus. Hij werkte aanvankelijk met een scrapeboard (composities, gekrast op zwarte achtergrond) en legde daarmee elementen uit de Kempen en dan vooral dennenbomen vast die weer terugkeerden in zijn symbolische en heraldische composities. Jan raakte meer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Keustermans, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Arbeider die over dal uitziet'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina