Aanbieding!
Kunstenaar:Deppe, Robert

Gezichten, titel: Regionen

 77,00

Artikelnummer: p34 413.001

Een subtiele ‘vingeroefening’ uit 1927 van Deppe, mogelijk geïnspireerd door James Ensor en / of Ferry  Slebe. Het roept de vraag op of Deppe met dit werkje een nieuwe artistieke richting zocht of dat hij met voorbereidingen bezig was om een groter werk te gaan maken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Schilderkunst

aquarel, gemengde techniek, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, toelichtende tekst(en)

Stijl

Deppe, Robert

Bernardus Wilhelmus Josephus (Robert) Deppe werd op 9 maart 1902 in Amsterdam geboren en overleed op 14 november 1943 in Chungkai (Thailand). Robert volgde opleidingen aan de Tekenschool voor Kunstambachten in Haarlem, de Hendrick de Keyserschool in Amsterdam en de Industrieschool van de Maatschappij voor den Werkenden Stand ook in Amsterdam. Hij werkte eerst in Amsterdam en later in Surabaya (Ned. Indië) als architect èn tekenaar. Veel van zijn onderwerpen betroffen dieren, figuurst...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Deppe, Robert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezichten, titel: Regionen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina