Aanbieding!
Kunstenaar:Russ, Robert

Kerk in landschap

 189,00

Artikelnummer: p37 500.001

Een kerk in Schonna (Zuid Tirol, Italië) in 1890 getekend door de bekende schilder Robert Russ. De kerk staat er nog steeds maar de omgeving (honderd jaar later is substantieel veranderd. Zie bijgevoegde recente foto. Robert Russ interesseerde zich vooral voor de architectonische kant van gebouwen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15 × 20 cm
Afwerking

chique ingelijst

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Russ, Robert

Robert Russ werd op 7 juli 1847 in Wenen geboren en overleed daar ook op 16 maart 1922. Russ werkte als kunstenaar voornamelijk in Nederland (Amsterdam en Rotterdam). Pas op 25 jarige leeftijd vertrok hij als kunstenaar naar Amsterdam. Welke specifieke opleidingen hij voor zijn vertrek heeft gevolgd is niet bekend. Robert Russ was zowel aquarellist en illustrator als schilder en van hem zijn vooral architectuur (als genre) en landschappen bekend. Naast leraar van Hugo Darnaut had ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Russ, Robert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kerk in landschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina