Aanbieding!

Basiliek van Maastricht

 1.004,00

Artikelnummer: p2 056.002

De basiliek van Maastricht is niet alleen één van de oudste maar zeker ook schildergenieke kerkgebouwen van Nederland. Dankmeijer was hier niet blind voor en koos een wel heel unieke hoek om deze basiliek te vereeuwigen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dankmeijer, Charles

Carel Bernardus ( Charles ) Dankmeijer (naamvariant: Carel Bernardus Dankmeyer; signeerde met Ch. Dankmeijer) werd geboren in Amsterdam op 8 april 1861 en in Scheveningen overleden op 11 maart 1923. In Amsterdam volgde hij tekenlessen bij 'Felix Meritis' en vertrok daarna (in 1881) naar Antwerpen, waar hij les kreeg van Ch. Verlat aan de Antwerpse Akademie. Hier behaalde hij de Prix d'èxellence. Van 1882 –1986 studeerde Dankmeijer aan de Rijks Akademie te Amsterdam o.l.v. August Allebe. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dankmeijer, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Basiliek van Maastricht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina