Aanbieding!

Berglandschap

 501,00

Artikelnummer: p21 527.004
Onderwerpen: ,

Mogelijk een voorstudie voor een later werk? Maar ook los hiervan kijken we naar een meer dan intrigerende tekening van Jan Sluijters Sr. Zelfs al zou het een voorstudie betreffen (of wellicht slechts een ‘onthoud’schets voor later) dan nog is de kwaliteit ervan – alleen al op basis van het perspectief / de diepte meer dan een proeve van bekwaamheid van deze superieure kunstenaar. De signatuur (r.o.) is een niet al te veel voorkomende in blokletters en doet vermoeden dat deze tekening uit zijn jongere tijd stamt toen hij deze manier van signeren wel meer gebruikte.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 64 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Berglandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina