Aanbieding!
Kunstenaar:Lebret, Frans

Berglandschap met schapen in dal

 132,50

Artikelnummer: p6 189.009
Onderwerpen: , ,

Door deskundigen wordt getwijfeld aan de oorsprong van dit paneeltje. Een aantal schrijft het toe aan Frans Lebret maar niemand durft er zijn hand voor in het vuur te steken. Deze marouflé is niet alleen oud maar ook nog in ‘slechte’ staat en zal stevig moeten worden gerestaureerd. Ook lijkt het er op dat het opgeplakte doek is geknipt uit een groter geheel. Gezien de craquelure heeft dit (kast?)paneeltje ook te lijden gehad van sterk wisselende temperaturen en zonlicht. Desondanks is het een ontroerend werkje.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 36 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond, marouflé

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Lebret, Frans

Frans Lebret  werd op 7 november 1820 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 25 juli 1909. Lebret volgde geen speciale kunstopleidingen maar werd wel jarenlang begeleid door de romantische schilder Willem de Klerk en Hendrik Frederik Verheggen. Hij vertrok voor een lange (kunststudie?)reis naar Nederlands Oost-Indië in 1863. Lebret schuwde weinig technieken en manifesteerde zich zowel als schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Was niet alleen lid van het Tekengen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lebret, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Berglandschap met schapen in dal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina