Aanbieding!

Beurtschepen op stoom

 195,00

Artikelnummer: p12 280.001

Dat Schipperus in de 19de eeuw als kunstenaar gevierd en bewonderd werd (zelfs door Koning Willem III) en nog steeds in vele musea een prominente plaats in hun collectie inneemt, verbaast niet. Hij was meer dan een vakman. Schipperus was een soort van Theo Thijssen maar dan niet voor dieren maar voor het landschap in de meest brede zin van het woord. Ook deze gouache is daar een bewijs van. Je ziet het water bijna stromen in  de rivier. Met name valt op hoe hij subtiel de kijker met kleuren manipuleert.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 55 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Schipperus, Pieter Adriaan

Piet Schipperus (naamvariant: Pieter Adrianus Schipperus) werd op 6 maart 1840 in Rotterdam geboren en overleed op 4 oktober 1929 in Den Haag. Schipperus was autodidact. Hij werkte als kunstenaar aanvankelijk in Rotterdam maar later ook in Den Haag, Haarlem en Zuid-Limburg en als docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Daarnaast was hij leraar van Pieter Been, Willem de Haas Hemken en Abraham van der Wissel. Als aquarellist, etser, schilder en lithograaf zijn van ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schipperus, Pieter Adriaan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Beurtschepen op stoom'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina