Aanbieding!

Biesboschtafereel

 506,50

Uitverkocht

Artikelnummer: p1 231.002

Noltee had een meer dan zwak voor de overweldigende natuur van de Dordtse Biesbosch. Vele tientallen doeken, aquarellen en tekeningen maakte hij van vrijwel elke uithoek van dit fraaie natuurgebied. Door zijn overheersende gebruik van kleur groen onderstreepte hij als het ware nog eens extra de natuurwaarde. Hij was daarin overigens niet de enige Ook zijn ‘kunst’collega Steef Wijnhoven keek op ongeveer dezelfde wijze naar dit natuurgebied en koos vrijwel altijd voor vergelijkbare kleurschakeringen. Iedereen die kennis maakt met zijn Biesboschwerk wil maar één ding: op naar de Biesbosch. Het onderstreept andermaal de kwaliteit van de ‘natuur’schilder Noltee.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Biesboschtafereel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina