Kunstenaar:Kunisada II

Pioenrozen in mandje

 1.500,00

Artikelnummer: CO 460.001

Een voorbeeld van de superieure prentkunst van één van Japans beroemdste kunstenaars: Kunisada II. Deze zeldzame prent (stilleven) van hem (vrijwel al zijn prenten gaan over thee-sessies of bordeelscènes) lijkt een artistiek uitstapje.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Kunisada II

Utagawa Kunisada II werd geboren in 1823 en overleed in 1880 (hij was ook bekend onder de namen: Kunimasa III, Kochoro, Ichijusai, Toyokuni IV). Zijn vroege werk als Japanse ukiyo-e tekende hij als Baidõ Konimasa III. Pas later nam hij de naam Kunisada aan. Kunisada II was een leerling van Utagawa Kunisada I. Later zou hij (in 1846) met de oudste dochter van zijn leermeester trouwen. Zijn meeste prenten zijn gesigneerd met Baido Kunimasa III of Kunimasa, leerling van Kochoro al da...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kunisada II.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pioenrozen in mandje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina