Aanbieding!
Kunstenaar:Heuff, H.D.

Boerderij aan het water

 59,00

Artikelnummer: p37 128.002

Heuff, een duizendpoot, zowel qua onderwerpen als qua technieken. Hier zien we een prachtige lithografie van hem. Deze litho is met veel gevoel voor verhoudingen, details en compositie in 1913 door hem gemaakt. Zijn liefde voor rivierlandschappen stak hij in deze litho bepaald niet onder stoelen of banken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33.3 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Heuff, H.D.

Herman Davinus ( Herman) Heuff (naamvariant: Hermanus Davinus Heuff) werd op 9 juli 1875 in Den Haag geboren en overleed in Heemstede op 1 juli 1945. Hij volgde een avondopleiding  aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en was daarnaast leerling van Floris Arntzenius, Antoon Derkzen van Angeren (tvs, zijn raadgever), Theo van Hoytema en Wllem de Zwart. Herman was naast 'vrij' kunstenaar ook 'opdracht'kunstenaar (vooral affiches). Werkte op vele plaatsen [in Zuid-Holland (Den ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heuff, H.D..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij aan het water'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina