Aanbieding!
Kunstenaar:Davio, Jan

Boerderij met hooimijt

 139,00

Artikelnummer: p25 410.001

Een autodidact met een meer dan gemiddeld talent. Zijn kleurkeuzen zijn herkenbaar begin 20ste eeuws (Breitner, Noltee e.v.a.) en verraden dat de schilder naast goede technische raadgevingen van onder andere Bekking zeker ook een scherp waarnemer was van wat er op schildergebied in zij omgeving allemaal gebeurde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Davio, Jan

Jan Hendricus Davio werd op 26 april 1914 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 23 mei 1975. Davio is het schoolvoorbeeld van wat een autodidact kan bereiken met slechts de goede adviezen van een enkele vakman (en in zijn geval van Dan W. Bekking). Als aquarellist maar ook als linosnijder, schilder en tekenaar zijn er van hem vooral bloemstillevens, figuurvoorstellingen, interieurs, landschappen en stadsgezichten bekend. Davio gebruikte bij zijn werk graag houtskool. Hij wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Davio, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met hooimijt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina