Aanbieding!

Boerenschuur met kerktoren op achtergrond

 558,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p2 231.059

Zwervend door Nederland was Cor Noltee zo ongeveer doende om half ons land topografisch vast te leggen als kunstenaar. Zijn vakmanschap en technische vaardigheden stonden garant dat zelf zijn meest eenvoudige potloodschets een meesterwerkje opleverde. Dit is zo’n pareltje. Op deze aquarel heeft Noltee de Jacobskerk in Winterswijk – gezien vanaf de Lappenbrink – vastgelegd. Ook schilders als Piet Mondriaan, Pieter te Lintum, Max van Dam (omgekomen in Sobibor), M.J. van Dugteren en Gerard Heesen vereeuwigden deze kerk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenschuur met kerktoren op achtergrond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina