Aanbieding!

Boskantkerk Den Haag

 56,00

Artikelnummer: p14 396.003

Ook Minderman kan gerekend worden tot de betere topografische kunstenaars in Nederland. Nederland mag zich dan ook gelukkig prijzen met zovele kunstenaars die in de 19de en 20ste eeuw massaal steden, dorpen en landschappen grafisch vastlegden. Met deze magistrale litho ‘redde’ Minderman de in maart 1945 gebombardeerde Boskantkerk (of Anthoniuskerk).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 45 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, slecht- / on(leesbaar), toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Minderman, Willem

Willem Minderman (voorkeursnaam) werd op 13 augustus 1910 in Leiden geboren en overleed op 24 juli1985 in Den Haag. Minderman volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Arend Hendriks, Henk Meijer en Arnold Smith. Later werd hij zelf weer leraar van onder andere Joseph Cals, Jan Juffermans, Lucresa Kern, Marijke de Kinkelder, Leonie Kording en Ton van Riel. Hij was als kunstenaar voornamelijk actief in de regio D...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Minderman, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boskantkerk Den Haag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina