Aanbieding!
Kunstenaar:Medema, Bernard

Bospad omzoomd door berkenbomen naast een ven

 131,00

Artikelnummer: p33 451.001

Een klassiek schilderij met een klassiek thema. Medema heeft met dit schilderij aangetoond een meer dan verdienstelijke traditionele schilder te zijn. Het ‘bosthema’ – dat vele huiskamers sierde en nog steeds siert – wordt door hem prachtig uitgewerkt zowel compositorisch als in perspectief. Het lichtspel op het zandpad en aan de einder versterkt het geheel nog aanzienlijk. Het pittige formaat van het doek en de klassieke lijst onderstrepen de kwaliteit van Medema’s werkstuk nog eens extra.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 70 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Medema, Bernard

Een Oost-Nederlandse kunstschilder van vooral plas-, heide- bosgezichten en ook wel stadsgezichten. Medema is vooral werkzaam geweest in het begin van de 20ste eeuw als schilder op de Veluwe, Salland en in de Achterhoek. Van Bernhard Medema bevindt zich ook werk in het historisch museum Deventer (Broederenkerk).

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Medema, Bernard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bospad omzoomd door berkenbomen naast een ven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina