Aanbieding!

Brabantsch boerenterieur

 31,00

Artikelnummer: p29 2063.001

Suze Velsen leerde Piet Slager kennen toen zij privé-lessen bij hem volgde. Zij bekwaamde zich in de etskunst bij de graficus Dirk Harting (1884-1970) in Zwolle. Uiteindelijk vestigde zij zich toch weer in ‘s-Hertogenbosch en huwde er met haar oud-leraar Piet Slager.

Het was een initiatief van haar dochter Suze om het Museum Slager op te richten. En niet voor niets want grotendeels vergeten ondanks onderstaande warme woorden van haar collega Herman Moerdijk bij haar 50ste verjaardag:

……….. ze schildert met blijden ernst, tevreden en gelukkig met haar lief talent, en bouwt, al werkende aan haar levensgeluk en dat van haar man en haar dochter. …………zij schildert met een stevigen toets, op eigen manier ……. .

is haar werk meer dan museumwaardig!

Vermoedelijk zien we op deze ets de keuken van Meierijse hoeve van Hendrien Heesakkers.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34.9 × 25.8 cm
Afwerking

passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Slager-Velsen, Suze

Suze Schlager-Velsen (naamvarianten: Suze Slager, Suze Slager-Velzen, Suze Velzen, Suzanna Adriana Velsen) werd op 6 november 1883 in Oostburg geboren en overleed op 25 december 1964 in Den Bosch. Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij was onder andere leerling bij Arthur Briët, Dirk Harting en Piet Slager jr... Zij was naast schilderes actief als tekenares en etster. Suze was actief als kunstenaar in Den Bosch en Hattem. Fav...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Slager-Velsen, Suze.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Brabantsch boerenterieur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina