Aanbieding!

Man, vrouw en kind bij stadspoort

 60,00

Artikelnummer: p15 461.001

Veel 19de eeuwse kunstenaar zijn compleet in de vergetelheid geraakt. Zo nu en dan duiken er nog wat producten van hen op op veilingen, TV-programma’s of rommelmarkten. Ofschoon de RKD veel energie stopt in het administreren van biografen van kunstenaars, wordt er in verhouding erg weinig aandacht besteed aan de kunstwerken als zodanig. Stroebel is een kunstenaar die zeker meer aandacht verdient dan alleen een encyclopedische vermelding bij de Rijksdienst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Lankhorst & Co, Gilze Rijen

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Stroebel, Johan A.B.

Johannes Anthonie Balthasar Stroebel (voorkeurnamen: Johannes Stroebel, Johannes Anthonie Balthasar Stroebel signeerde afwisselend met Stroebel en J. Stroebel) werd op 23 november 1821 in Den Haag geboren en overleed op 21 augustus 1905 in Leiden. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was tevens leerling bij Bartholomeus Johannes en Huib van Hove (met deze laatste heeft hij ook één of meerdere schilderijen gemaakt). Later was hij zelf weer de leraar ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stroebel, Johan A.B..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Man, vrouw en kind bij stadspoort'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina