Aanbieding!

Boezemwater met brug, boerderij en boerin

 175,00

Artikelnummer: p45 070.001

Wat Doeleman ook vastlegde als aquarellist, pastellist of olieverfschilder, er is altijd sprake van kwaliteit. Deze aquarel van een sereen landelijk gebied (Alblasserwaard? Westelijke Betuwe?) spreekt boekdelen. Je hoort het boezemwater bijna kabbelen. De rust die de eenzame boerenvrouw uitstraalt, is treffend en in volstrekte balans met de kontoeren van een weglopende horizon. De grijze avondlucht kondigt een weersverandering aan.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34.5 × 24.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Doeleman, Johan Hendrik

Johan Hendrik Doeleman, geboren op 5 maart 1848 te Rotterdam en gestorven in Voorburg op 10 mei 1913. Doeleman volgde geen specifieke kunstopleiding en kan worden beschouwd als een autodidact. Vanaf 1877 was hij zelf leraar aan de tekenacademie te Rotterdam en werd er later zelfs benoemd tot lid van verdienste. Werkte aanvankelijk in de omgeving van Haastrecht (de huidige gemeente Vlist) en vanaf 1899 vooral in Den Haag. Zijn favoriete onderwerpen waren land-,bos-, en duinlandschappe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeleman, Johan Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boezemwater met brug, boerderij en boerin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina