Aanbieding!
Kunstenaar:Lelong, G.

Le port Alexandre in Parijs

 193,50

Artikelnummer: p25 519.001

De bekende schilder G. Lelong die als kunstschilder voornamelijk werkte op de Place-du-Tertre, hartje Montmartre. In een omvangrijke serie aquarellen wist hij de sfeer van bijna alle bekende Parijse (toeristen)plaatsen vast te leggen. En dat deed hij zo succesvol dat veel van deze waterverven werden ‘uitgegeven’ (in druk en soms ook nog handingekleurd). Hier een echte, zeldzame kleurenaquarel van deze helaas reeds overleden kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 24 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Lelong, G.

G. Lelong is een Franse kunstenaar uit het midden van de 20ste eeuw die in 1900 werd geboren en is overleden in 1979. Hij werkte voornamelijk met waterverf en inkt op de Place du Têrtre in Parijs. Van hem zijn vooral Parijse stadsgezichten bekend. Veel van zijn werken werden ook als ingelijste posters verkocht voor minder dan een paar honderd dollar per stuk.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lelong, G..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Le port Alexandre in Parijs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina