Aanbieding!

Chrysanten in koperen pot met Chinees vaasje

 285,00

Artikelnummer: p4 190.005

Hendrik van Leeuwen was als kunstschilder een alleskunner. Niet alleen qua technische vaardigheden maar zeker ook qua diversiteit aan onderwerpen. Of het nu zijn stillevens waren of landschappen, de kwaliteit ervan behoeft verder niet te worden onderstreept. Wat ook in het werk van Hendrik van Leeuwen opvalt, is de grote invloed die één van zijn leermeesters – Willem de Zwart – op hem uitoefende.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Leeuwen van Oudewater, Hendrik van

Hen(dri)k van Leeuwen ( van Oudewater) werd op 22 januari 1890 in Ter Aar geboren en overleed op 23 augustus 1972 in Voorburg. Van Leeuwen werd opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Académie Julian in Parijs en aan de Académie de la Grande Chaumière ook te Parijs. Hem indelen is lastig; hij wordt zowel tot de Haagse School als tot de School van Barbizon gerekend. Hij kreeg les van J. van Jole en adviezen van Willem de Zwart. Hij schilderde, aqu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leeuwen van Oudewater, Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Chrysanten in koperen pot met Chinees vaasje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina