Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Clown

 1.250,00

Artikelnummer: CO 158.005

Dat Otto de Kat niet te beroerd was om als kunstenaar goed om zich heen te kijken bewijst deze olieverf. Bernard Buffet’s clowns’ zijn ongetwijfeld zijn voorbeeld geweest. Desondanks weet De Kat er een meer dan persoonlijk tintje aan te geven door gebruik te maken van specifieke verfaccenten en meer vloeiende lijnen dan zijn illustere tijdgenoot.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Clown'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina