Aanbieding!
Kunstenaar:Kalshoven, Will

Compositie riddersporen

 226,00

Artikelnummer: p36 155.001

Kalshoven is helaas altijd een sterk onderschatte kunstschilder gebleven. Zoekende naar een geheel eigen stijl en zwevende tussen kubisme, de Bergense school en de Groninger Ploeg kwam er uiteindelijk een geheel ‘eigen’ Kalshoven tot ontwikkeling. De kleurkeuze en vorm van dit stilleven zijn typerend voor Kalshoven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 63 × 76 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Kalshoven, Will

Willem Cornelis Kalshoven (Willen C.) werd op 7 februari 1907 in Amsterdam geboren en overleed op 10 mei 1966 in Apeldoorn. Kalshoven volgde opleidingen aan de Hendrick de Keyserschool aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Hij kreeg daarnaast 4 jaar les van de bekende schilder Piet van Wijngaerdt. Hij werkte als kunstenaar zowel in Amsterdam als in Apeldoorn, Den Haag, Heiloo en aan de Rivèra. Kalshoven was lid van de Vereniging Sint Lucas en van Arti et Amic...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kalshoven, Will.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositie riddersporen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina