Kunstenaar:Koolen, Harrie

Uitbundige bloemenpracht

 650,00

Artikelnummer: p39 175.003

Harrie Koolen – een schilder in de schaduw van de ‘groten’ – wordt helaas nog steeds sterk ondergewaardeerd. Dit prachtige stilleven met zijn lawine aan kleuren wint het bijna van gelijksoortige werken van beroemdheden als Jan Sluijters, Kees Verweij en andere tijdgenoten. Het is dan ook niet voor niets dat zijn werk vaak onderdeel uitmaakte van tentoonstellingen die primair gingen over het werk van de ‘beroemdheden’. Maar een revival van Harrie Koolen hangt in de lucht, zeggen kenners.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 90 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Koolen, Harrie

Harrie Koolen wordt op 22 juni 1904 in de gemeente Meerssen geboren, als jongste zoon van het daglonersgezin van Antonius Koolen en Maria Huijts en overlijdt op 26 januari 1985 in Heerlen. Koolen studeerde aan de Rijksakademie van Beelden Kunsten in Amsterdam (Hendrik Jan Wolters, Antoon Derkinderen) op basis van een stipendium van de gemeente Meerssen. Verder leerde hij tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 veel van Johannes Hendricus Jurres (afkomstig uit Antwerpen), Jan van Puyenbroeck en N...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koolen, Harrie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Uitbundige bloemenpracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina