Aanbieding!
Kunstenaar:Gerretsen, Huub

Coulissenlandschap

 20,00

Artikelnummer: CO 033.002
Onderwerpen: ,

Een helaas volkomen vergeten kunstenaar. Wellicht veroorzaakt door zijn bescheidenheid als vaardig kunstenaar amper te etaleren vanwege zijn beroepsmatige (en dus inkomsten genererende) activiteiten als tekenleraar. Hij blijkt – gezien deze litho – niet alleen een vaardig tekenaar maar zeker ook een vakkundig lithograaf.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gerretsen, Huub

Huub Gerretsen (naamvarianten: Hubertus Adrianus Gerretsen, Huib Gerretsen) werd op 23 mei 1897 in Avereest (bij Hardenberg) geboren en overleed op 21 januari 1978 in Den Haag. Huub volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan het Haagse Tekeninstituut Bik en Vaandrager. Hij volgde met name lessen bij Willem Hendrik Bik, Henk Meijer en Maurits van der Valk. Later werd hij zelf leraar van Hans Niemeijer. Gerretsen was actief als aquarellist, gr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gerretsen, Huub.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Coulissenlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina