Aanbieding!
Kunstenaar:Retera, Willem

Dans fantastique

 71,00

Artikelnummer: p41 1288.002

Een mix van surrealisme en onvoorwaardelijke liefde voor dans(muziek) spreekt ontegenzeggelijk uit deze ets. Heerlijk om er langdurig naar te kijken en om zich daarbij af te vragen wat de kunstenaar Retera bewoog om deze voorstelling te etsen. Welke klemtoon wint het dan?: de muziek zelf? De beweging? Het macabere? Het ongecontroleerd zoeken naar een plek in de eigen emotie?
Juist de reeks van vraagtekens maakt deze voorstelling zo spannend en wellicht was het ook de bedoeling van Willem Retera.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 273 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Retera, Willem

Wim Retera [naamvarianten: Wilhelminus Marinus Retera (II), Wim Retera] werd op 27 februari 1890 in Den Haag geboren en overleed op 23 december 1955 in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. En was daarnaast leerling bij Arend Hendriks. Als kunstenaar was hij voornamelijk actief in Den Haag. Willem was een breed georiënteerde kunstvakman (architect, interieur-, textiel- en meubelontwerper, etser, (behangsel)schilder, teke...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Retera, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dans fantastique'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina