Aanbieding!
Kunstenaar:Buijs, Willem

De maaijer

 26,00

Artikelnummer: p22 889.001
Onderwerpen: ,

Willem Buijs, een bijna volslagen vergeten Dordtse kunstenaar. Maar meer dan de moeite waard om zijn werk te conserveren. Toon de Jong heeft naam gemaakt met zijn maaijers maar de maaijer van Willem Buijs steekt de werken van De Jong minsten naar de kroon.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14.5 × 21.1 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, autogram/acroniem/initiaal, in de druk, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Buijs, Willem

Willem Buijs (naamvarianten: Willem Buys, Willem Frederik Buys, Willem Frederik Buijs) werd op 4 mei 1937 in Dordrecht geboren en overleed in Middelburg op 10 maart 2007. Buijs volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam. Als kunstenaar was Willem Buijs voornamelijk werkzaam in Leerdam en Middelburg. Buijs was naast grafisch en industrieel ontwerper actief als fotograaf, schilder,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Buijs, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De maaijer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina