Aanbieding!
Kunstenaar:Farasyn, Edgard

Zeilende botter

 545,00

Artikelnummer: p40 080.001
Onderwerpen: ,

De wijds- en eenzaamheid van de volle zee word in deze aquarel door Edgar Farasyn weergaloos weergegeven. Alleen al de wijze waarop  de sombere lucht overgaat in het groengekleurde water als een teken van ‘stilte voor de storm’, getuigt niet alleen van een scherp waarnemingsvermogen maar ook van een ruime maritieme kennis bij Farasyn.

Deftig ingelijst achter een dubbele passe-partout en glas en omvat door een zilverkleurige omlijsting.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 53 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, r.o.

Stijl

Farasyn, Edgard

(Edgar) Edgard Pierre Josef Farasyn werd op 14 augustus in Antwerpen geboren en overleed daar ook op 22 maart 1933. Farasyn volgde een opleiding  aan de Academie in Antwerpen waar hij later ook docent op werd. Hij leidde ook Paul de Chestret op. Edgard werkte aanvankelijk in Antwerpen en later ook in Katwijk aan Zee. Als schilder, aquarellist en graveur maakte hij zowel genrestukken, figuurvoorstellingen, portretten en stads- en zeegezichten. Vermeld in Tombu, Bautier / Fierens, B...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Farasyn, Edgard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zeilende botter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina