Aanbieding!

De schrik onzer wegen

 32,50

Artikelnummer: p6 125.031

Pieter had eens moeten weten dat er heden-ten-dage meer dan 8,7 miljoen personenauto’s rondrijden waarvan er meer dan 400.00 elektrisch worden aangedreven en daarnaast ook nog bijna 150.000 zware vrachtvoertuigen alsmede bijna 1 miljoen bestelbussen. Met als triest gevolg meer dan 600 dodelijke slachtoffers.

Een theoretische vraag zou kunnen zijn hoe Van der Hem nu zijn spotprent zou hebben getekend.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Uitgever

Haagsche Post

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De schrik onzer wegen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina