Aanbieding!
Kunstenaar:Willink, Carel

De vogel

 50,00

Artikelnummer: p19 489.001

Twee kunstmolochen vinden elkaar in deze publicatie: Martinus Nijhoff en Carel Willink! Een sonnet van Nijhoff die Willink inspireerde tot het maken van deze fraaie houtsnede. Bravo! voor de uitgever / drukker die de moeite nam om deze twee kunstuitingen samen te voegen en als één geheel af te drukken als brochure. Caput Ovis heeft besloten om deze brochure geheel in takt te laten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 11 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Stijl

Willink, Carel

Albert Carel Willink (voorkeurnaam: Carel Willink) werd op 7 maart 1900 in Amsterdam geboren en overleed op 19 oktober 1983 eveneens in Amsterdam. Carel Willink was leerling van Hans Baluschek (van 1920 tot 1923) te Berlijn. Willink werkte vanaf ca. 1915 voornamelijk in Amsterdam met uitstapjes naar Berlijn (1920 - 1923) en Parijs (1969 - 1970). Carel Willink was een zeer veelzijdig kunstenaar die zowel als graficus, illustrator, schilder en tekenaar naam maakte met een diversiteit a...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Willink, Carel.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De vogel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina