Aanbieding!

De Zwerver

 12,50

Artikelnummer: CO 830.001

Kunstenaar, architect en ontdekkingsreiziger Nieuwenkamp ontwierp ‘De Zwerver’ als woon- en atelierschip.  De Overijsselse praam diende hem daarbij ten voorbeeld.

Het schip fungeerde ook als woonplek voor zijn vrouw Anna Wilbrik en zijn vier kinderen. Daarnaast waren aan ‘boord’ bedienden en een schipper met wie hij dwars door Noord-Europa voer.. Bijzonder was dat ‘De Zwerver’ geen motor had. De pk’s werden geleverd door trekpaarden en sleepboten. Soms werd er zelfs ‘geboomd’.

Dit is een tweezijdige poster

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 62 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Signatuur

in de druk, m.b.

Uitgever

Kunstenaar, architect en ontdekkingsreiziger Nieuwenkamp

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Nieuwenkamp, Wijnand Otto Jan

Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (alias Zwerver) werd op 27 juli 1870 in Amsterdam geboren en overleed op 23 april 1950 in San Domenico di Frisole (Italië). Hj volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam maar was vooral autodidact waar het zijn veelzijdige kunstenaarschap betrof. Nieuwenkamp was naast schilder, tekenaar, graficus, etser, lithograaf en ontwerper ook architect, auteur, wandschilder, kunstverzamelaar, ontdekkingsreiziger, scheepsbouwe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nieuwenkamp, Wijnand Otto Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'De Zwerver'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina