Aanbieding!
Kunstenaar:Terhell, A.C.W.

Haven met schepen en vrouwen in klederdracht

 194,00

Artikelnummer: p30 304.001

Helaas bruisen de Zuiderzeehavens al jaren niet meer. Maar gelukkig heeft Terhell e.e.a. bijna ‘fotografisch’ en tegelijkertijd impressionistisch op zijn geheel ‘eigen’ wijze vastgelegd. Op een enkel werk van hem na zijn de meeste van zijn aquarellen en olieverven in buitenlandse handen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, m.o.

Stijl

Terhell, A.C.W.

Adriaan Christiaan Willem Terhell (naamvarianten / pseudoniemen: J. le Blanc, C. de Zeeuw, P.L. Jacoby) werd op 7 maart 1863 in Venlo geboren en overleed in Beverwijk op 28 april 1949. Terhell was voor zover bekend autodidact en werd op latere leeftijd leraar van Victoire Wirix. Werkte in Nederland op diverse plekken (Bussum, Den Haag, Bennekom, Denekamp, Enschede, Diepenheim (Overijssel), Beverwijk) als schilder en aquarellist. Zijn voorkeursonderwerpen waren landschappen, strand-, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Terhell, A.C.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Haven met schepen en vrouwen in klederdracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina