Kunstenaar:Picasso, Pablo

Jeune femme cueillant une fleur (2-zijdig)

 2.140,00

Artikelnummer: p34 249.004

Een zeer zeldzame 2-zijdige lithografie van Pablo Picasso. Maar ook de voorstelling zelf (dezelfde vrouw maar dan in twee houdingen) spreekt boekdelen over de bijzondere gaven en manier van werken van deze kunstenaar. Kennelijk vond Picasso het niet voldoende om zijn model slechts op één manier vast te leggen maar wilde hij ook graag de dynamiek van haar bewegende lichaam in deze lithografiën vastleggen.

Deze lithografie kreeg nummer 79 mee (zie ook certificaat)

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, aluminium, dubbelzijdig bewerkt, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, toelichtende tekst(en)

Stijl

, ,

Picasso, Pablo

Pablo Ruiz Picasso werd als zoon van José Ruiz Blasco (schilder en docent aan de Escuela de Bellas Artes in San Telmo) in Malaga op 25 oktober 1881 geboren en stierf op 8 april 1973 in Mougins in Frankrijk. De Spaanse kunstenaar Pablo Picasso is misschien wel de belangrijkste kunstenaar van de 20ste eeuw. Telkens weer wist hij zich op cruciale momenten te vernieuwen. Of het nu handelt om zijn expressieve schilderijen uit zijn blauwe en roze periode, de gefragmenteerde wereld van het kubism...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Picasso, Pablo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jeune femme cueillant une fleur (2-zijdig)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina