Aanbieding!
Kunstenaar:Diederen, Jef

Donkere woning

 175,00

Artikelnummer: p43 1511.002

Jef Diederen is ongetwijfeld één van de belangrijker kunstenaar / smaakmakers uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Mede door zijn voortdurende zoeken naar nieuwe (abstracte en / of moderne) vormen en kleuren in combinatie met het toepassen van een veelheid aan technieken kan hij zonder meer als kunstbaken voor collegae uit die tijd (en latere tijden) worden gezien. Hier zo’n voorbeeld: niet abstract, niet modern, ongebruikelijke kleurcombinaties en vormen als symbolen of symbolen in meerdere vormen gegoten.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 77 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Diederen, Jef

Jef Diederen (naamvariant: Jozef Diederen; monogrammeerde als JD) werd op 25 augustus 1920 in Heerlen geboren en overleed op 26 maart 2009 in Amsterdam. Jef volgde kunstzinnige opleidingen aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was leerling bij Heinrich Campendonk en Gé Röling. Later gaf hij zelf les aan onder andere Mareike Geys, Araun Gordijn, Arnold van Griensven, Rudolf Koning, Toon Kuijpers, Lei Molin, Kar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Diederen, Jef.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Donkere woning'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina