Aanbieding!

Dordtse Grote Kerk en Bomkade

 98,00

Artikelnummer: p32 217.006

Martinus Middelhoek kan met recht worden gerekend tot de 20ste eeuwse Zuid-Hollandse topaquarellisten / -tekenaars. Deze zeer fraaie, levendige aquarel van hem is er een meer dan treffend bewijs voor. Je hoort bijna het rivierwater kabbelen en tegen de afgemeerde boten klotsen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Middelhoek, Martinus Leonardus

Martinus Leonardus Middelhoek werd op 29 april 1898 in Zwijndrecht geboren en overleed op 4 oktober 1986 in Brielle. (Martinus is de vader van Pieter Middelhoek). Martinus volgde een opleiding aan de (avond)Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en kreeg daarnaast nog les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Zijn hele werkzame leven als kunstenaar sleet hij afwisselend in Zwijndrecht en Brielle. Middelhoek was actief als etser, (pen)-tekenaar, schilder en aquarellist. Na...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Middelhoek, Martinus Leonardus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dordtse Grote Kerk en Bomkade'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina